Fri frakt över 995 kr
Texas BBQ
KUNDVAGN
Total: 0

Pulled pork

IMG

Ingredienser

Benfri fläskkarré i bit

Din favoritgrillkrydda

Gör så här

Se till att du har en grill som klarar av ”Low and slow”. Det måste vara en grill som kan hålla en jämn värme under en längre tid. En grill med tjock plåt, minst 4 mm, och som inte läcker för mycket syre. Har du en sådan grill så är det bara att följa punkterna nedan:

  1. Skär bort allt överflödigt fett.
  2. Täck köttet med ett jämt lager grillkrydda, du ska se köttet så inte för mycket.
  3. Starta upp din BBQ grill till en jämn temperatur mellan 110– 130 grader. Undvik pyrande eld, det ska vara en liten brinnande låga. Det här förutsätter att du har en grill med eldbox. Om du har en ”vanlig” grill utan eldbox så förbereder du för tvåzonsgrillning med indirekt värme. Det blir lite svårare eftersom du helst inte ska öppna locket hela tiden, men du måste ju fylla på kol/briketter och rökspån. Experimentera, det behöver inte bli perfekt första gången. En grill med eldbox är i alla fall att rekommendera.
  4. Ta fram en kall öl och ta det lugnt. Det tar mellan 8-12 timmar.
  5. När innertemperaturen är mellan 82 – 87 grader så tar du bort köttet från grillen. Slå in köttet i folie och låt det vila i 45-60 min.
  6. Ta bort folien och lägg det i en ugnsform och dela köttet med två gafflar. Det ska delas till småstrimlor.

Lycka till och smaklig måltid.

IMG

Smoker Lockhart

19.995 kr Tillfälligt slut

Smoker Dallas 20"

26.995 kr Tillfälligt slut