Fri frakt över 995 kr
Texas BBQ
KUNDVAGN
Total: 0

Revbensspjäll

IMG

Ingredienser

Baby back ribs

Din favoritgrillkrydda

Din favorit-BBQ-sås

Olivolja

Gör så här

Baby back ribs eller kamben som det heter på svenska är bland det godaste du kan göra på din grill. Se till att du har en grill som klarar av ”Low and slow”. Det måste vara en grill som kan hålla en jämn värme under en längre tid. En grill med tjock plåt, minst 4 mm, och som inte läcker för mycket syre. Har du en sådan grill så är det bara att följa punkterna nedan:

  1. Börja med att skölja revbenen i kallt vatten för att bli av med benflisor från slakten.
  2. Om den sega fettfilmen som oftast sitter på baksidan av revbensspjället är kvar så tar du bort det. Det gör du lättast genom att föra in en smörkniv, sen fingret för att dra loss det.
  3. Salta revbensspjällen på båda sidor 1-2 timmar innan du lägger köttet på grillen. Det går djupt in i köttet och förstärker smakerna.
  4. Smörj in köttet med olivolja för att grillkryddan ska fastna och hjälpa till att ge den karaktäristiska svarta barken. Krydda med din favoritgrillkrydda jämt över båda sidor. Täck alla ytor men inte så mycket så du inte kan se köttet.
  5. Starta upp din BBQ grill till en jämn temperatur mellan 110–130 grader. Undvik pyrande eld, det ska vara en liten brinnande låga. Det här förutsätter att du har en grill med eldbox. Om du har en ”vanlig” grill utan eldbox så förbereder du för tvåzonsgrillning med indirekt värme. Det blir lite svårare eftersom du helst inte ska öppna locket hela tiden, men du måste ju fylla på kol/briketter och rökspån. Experimentera, det behöver inte bli perfekt första gången.
  6. Lägg på revbensspjällen med köttsidan upp. Nu är det bara att öppna en kall öl och ta det lugnt.
  7. Om du grillar med 2-zonsgrillning lägger du på mer rökspån efter 20 – 30 minuter. Lägg på typ en näve åt gången.
  8. Efter 3-4 timmar så är det dags att se om det är klart. Hur lång tid det tar beror på hur mycket kött det är på och hur du har lyckats att hålla temperaturen. Lyft upp köttet med två tänger och studsa det försiktigt mot grillgallret eller något annat hårt underlag. Om den svarta barken knäcks så är det klart.
  9. Nu är det dags att pensla på din favorit BBQ-sås på båda sidorna. Sedan ska du lägga köttet direkt över glöden för att såsen ska karamelliseras. Var försiktig, det är inte långt mellan karamelliserat och förkolnat. Låt det bara ligga över glöden i en minut eller två. Låt locket på grillen vara öppet under tiden.

 

Lycka till och smaklig måltid.

IMG

Smoker Dallas 20"

26.995 kr Tillfälligt slut